ΙΣΤΟΡΙΑ

Ο σύλλογος Π.Α.Σ Κλασσικό και Μίνι Χίου ιδρύθηκε από τον αείμνηστο γυμναστή Γιώργο Κοντογιάννη  το 2004.
 

Ξεκίνησε σαν ακαδημία ποδοσφαίρου , στην αρχή σε συνεργασία  με τις ακαδημιες του  Χουάν Ραμόν Ρότσα  και στη συνέχεια αυτόνομα. Εγκαταστάθηκε στα γήπεδα 5Χ5 στην περιοχή  των γραφείων της ΔΕΗ.  Η ακαδημία συμμετείχε στα πρωταθλήματα υποδομών και το 2008 έφτασε στον τελικό του πρωταθλήματος παίδων, όπου ηττήθηκε από την ΠΑΧ με 1- 0 και κατέλαβε την δεύτερη θέση.
 

Το 2009, όταν τα παιδιά έφτασαν στην κατάλληλη ηλικία  δημιουργήθηκε το αντρικό τμήμα. της ομάδας το οποίο συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Β' κατηγορίας Χίου. Μετά από μία μόλις αγωνιστική, ο ιδρυτής της ομάδας έχασε τη ζωή του σε ένα τραγικό ατύχημα. Τότε μιά ομάδα γονέων  παιδιών της ακαδημίας  ανέλαβε να συνεχίσει το έργο που ξεκίνησε ο Γιώργος   Κοντογιάννης.


Τα τμήματα υποδομών ανέλαβε εκείνη τη χρονιά, σαν προπονητής ο Δημήτρης Κρουσουλούδης ενώ την αντρική ομάδα, που παρά την απειρία των παιδιών είχε αξιοπρεπή παρουσία ,ο Θεόδωρος Μαθιούδης.

Την επόμενη σεζόν 2010  - 2011 ανέλαβε όλα τα τμήματα της ομάδας  σαν προπονητής  ο Θεόδωρος Μαθιούδης, που παραμένει στην τεχνική ηγεσία μέχρι σήμερα.

Την περίοδο 2011 - 2012 η αντρική ομάδα αγωνίστηκε  στην Γ' τοπική κατηγορία, που λειτούργησε για μία χρονιά.

Την ίδια περίοδο τον Μάϊο του 2012, προπαιδικό τμήμα έφτασε στον τελικό και έχασε στα πέναλτι 4 -3 από τον Κανάρη Νενήτων καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση.

Την επόμενη περίοδο 2012 -2013 η ομάδα αγωνίστηκε ξανά  στην Β τοπική κατηγορία και κάνοντας ένα πολύ καλό  δεύτερο γύρο  κατέλαβε  την 9η θέση της  βαθμολογίας.

Το τμήμα Νέων της ομάδας αγωνίστηκε, τον  Απρίλιο του 2013, στον  μικρό τελικό του πρωταθλήματος , νίκησε την Δόξα 3 - 0 και κατέλαβε την 3η θέση.

Στον μικρό τελικό αγωνίστηκε τον Μάϊο  και το προπαιδικό τμήμα  , έχασε στα πέναλτι  4 -2 από την Αναγέννη Θολοποταμίου  πήρε την 4η θέση.
Η χρονιά όμως τελείωσε με τον καλύτερο τρόπο. Τον Ιούνιο το τμήμα τζούνιορ αγωνίστηκε στον τελικό του  πρωταθλήματος , νίκησε  στα πέναλτι 3 -2 (κανονικός αγώνας 0 -0) την ΠΑΧ  και κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της ομάδας.

Η  περίδος 2013 -2014  ξεκίνησε τέσσερα  πρωταθλήματα ανδρών , παίδων, προπαίδων  και τζούνιορ. 

 Η ανδρική ομάδα πρωταγωνιστούσε στο μεγαλύτερο μέρος του πρωταθλήματος  της Β΄ κατηγορίας και τελικά κατέλαβε την 5η θέση.  Οι συγκυρίες όμως, μη κάθοδος της Ελάτας στο πρωτάθλημα Α΄ κατηγορίας και προβιβασμός  των δύο ομάδων της Β΄κατηγορίας έδωσαν τη δυνατότητα στην ομάδα μας να αγωιστεί την επόμενη περίοδο στο πρωτάθλημα Α΄Κατηγορίας. 

Η ομάδα παίδων κατέλαβε την 2η θέση . Στον τελικό έχασε 4 - 1 από τον Κανάρη/Όμηρο

Η ομάδα προπαίδων κατέλαβε επίσης 2η  θέση χάνοντας στον τελικό 2 - 1 απο την Αναγέννηση.

Η ομάδα τζούνιορ αποκλείστηκε στην προημιτελική φάση

Την  περίοδο 2014 - 2015  υπήρξε αναδιοργάνωση των πρωταθλημάτων υποδομών, Η ομάδα μας συμμετείχς στα πρωταθλήματα Α΄Κατηγορίας Ανδρών, Νέων σε συνεργασία με τον Βαρβασιακό, Παίδων και τζούνιορ.

Η ομάδα ανδρών έκανε μια αξιοπρεπή παρουσία στο πρωτάθλημα της Α  κατηγορίας , αλλά δεν κατάφερε την παρομονή της  σάυτήν και  επιστρέφει στην Β΄ Κατηγορία,  πλουσιότερη σε εμπειρίες.

Η  ομάδα Νέων κατάφερε να φθάσει στον τελικό του πρωταθλήματος , Σε ένα συναρπαστικό σε εξέλιξη παιχνίδι γνώρισε την ήττα απο την Ένωση/Ποσειδώνα  με  3 - 2 και κατέλαβε την 2η θέση.

Οι παίδες καττέλαβαν  την 6η θέση του ομίλου τους και αποκλείστηκαν  απο την συνέχεια.

Ο ομάδα τζούνιορ έχει  καταφέρει την πρόκριση της  στον τελικό του πρωταθλήματος  που θα γίνει  στις 21/6/15  . Αγωνίστηκε στο τελικό με αντίπαλο την Ολυμπιάδα και ηττήθηκε στα πεναλτι με 4 -2 και (κανονική διάρκεια 2 - 2)  και κατέλαβε την 2η θέση.

Την περίοδο 2015 - 2016 η ανδρική ομάδα αγωνίσθηκε στην Β΄ κατηγορία. Η ομάδα Νέων κατέβηκε στο πρωτάθλημα σε συνεργασία με την Ολυμπιάδα.  

Η ομάδα Παίδων με μιά αξιόλογη πορεία κατέλαβε την δεύτερη θέση στους αγώνες του πρωταθλήματος και προκρίθηκε στην τετράδα. Νίκησε τον Κοφινά 2 - 0 και προκρίθηκε στον τελικό του του πρωταθλήματος με αντίπαλο την ΠΑΧ. Στον τελικό αποδίδοντας καλό ποδόσφαιρο επικράτησε της αντιπάλου με 4 - 3 στα πέναλτι ( Κανονική διάρκεια 1 - 1) . Η ομάδα Παίδων κατέκτησε τον δεύτερο τίτλο της ομάδας και μας γέμισε ελπίδες για το μέλλον.

Στο  πρωτάθλημα τζούνιορ η ομάδα προκρίθηκε απο τον όμιλο στην οκτάδα,  έχασε 2 -1 από τη ΠΑΧ1 στον αγώνα για την  τετράδα και αποκλείστηκε απο την συνέχεια.

Την περίοδο 2016 - 2017   Η ανδρική ομάδα αγωνίστηκε στην Β' κατηγορία και είχε  καλή παρουσία. Κατέλαβε την 9η θέση της βαθμολογίας. 

Η ομάδα  Νέων κατέλαβε την 5η θέση.

Η ομάδα παίδων αγωνίστηκε στο τελικό του πρωταθλήματος  με αντίπαλο την ΠΑΧ . Έχασε 2 -0 και κατέλαβε την 2η θέση

Την περίοδο 2017 -2018 η ομάδα μας συμμετείχε σε όλα τα πρψταθλήματα, ανδρών και υποδομών. Η ομάδα Νέων σε συνεργασία με την Ένωση Συκιάδας-Λαγκάδας κατέκτησε  το πρωτάθλημα  αφού νίκησε στον τςλικό τον Κοφινά/Λέοντα με 4 - 2 στα πέναλτι ( Κανονική διάρκεια 1 - 1). Αυτός ήταν ο τρίτος τίτλος για την ομάδας μας , απο την ίδια ομάδα που είχε κατακτήσει και τους δύο προηγούμενους τίτλους σε μικρότερες ηλικιακά κατηγορίες.

Συνεχίζουμε  όλοι μαζί  μια  παρέα με κέφι , αγάπη για το ποδόσφαιρο, πολύ δουλειά  και ελπίζουμε στην κατάκτηση και άλλων τίτλων.

Τελευταία  Ενημέρωση  24/6/2018